14 Mart 2009 Cumartesi

Allık Sürme Yöntemleri...

Üçgen ya da kalp
Allığınızı V şeklinde elmacık kemiklerinizden şakaklarınıza doğru sürün. Kaş altından yüzünüzün ortasına doğru hafifçe allık sürerseniz geniş olan alnınız yüzünüzün diğer kısımlarıyla dengelenir.

Oval
Oval yüzlerde alın çeneden daha geniştir. Ayrıca elmacık kemikleri daha baskın ve çene ovaldir. Bu tip yüze sahipseniz allığı kemiklerinize ve şakaklarınıza uygulayın. Böylece elmacık kemikleriniz çok belirgin hale gelecektir.

Uzun
Allığı sadece yanaklarınızın üzerine uygulayın. Böylece yüzünüzün uzunluğunu dengelersiniz. Ancak yüzünüzdeki makyaj keskin olmamalı. Bu yüzden allığı yumuşak hareketlerle dağıtmayı deneyin.

Yuvarlak
Hatlarınızın ince ve uzun görünmesi için allığı yanaklarınızın tam üstüne uygulayın. Fırçayla 'C' harfi çiziyor gibi yapın. Allığı saç diplerinize doğru uzatmayı da ihmal etmeyin. Çenenize de hafifçe allık sürebilirsiniz.


Yüzünüze renk katmak için allıktan daha iyi bir yöntem yoktur. Ten renginize uygun allığı seçer ve doğru uygularsanız yüzünüze istediğiniz şekli verebilirsiniz...Yüz tipinize uygun allık sürme teknikleriyle büyük burnunuzu küçük geniş yüzünüzü dar elmacık kemiklerinizi çıkık gösterebilirsiniz. Aşağıdaki çizimlere bakarak kendi yüz şeklinizin hangisi olduğunu öğrenebilir ve allığı nasıl doğru bir şekilde uygulayabileceğinizi öğrenebilirsiniz...

0 yorum:

Yorum Gönder