17 Mart 2009 Salı

Besleyici saç bakım maskeleri...


Saçlarımızın hızlı uzaması, bakımlı görünmesi ve dökülmemesi için belkide bugüne kadar birçok kozmetik ürünü denemişizdir ve istediğiniz sonuca bir türlü ulaşamamışızdır. Artık daha sağlıklı ve güçlü saçlara kovuşmamızın yolu mutfaktan geçiyor:):) Elektiriklenen, kırılan ve mat görünen saçlardan artık kurtulma zamanı geldi. Bir çok maskeyle bunu sağlamak çok kolay.


Muz maskesi:

1 adet ezilmiş muzu, 1 adet yumurta, 3 yemek kaşığı bal, 3 yemek kaşığı süt ve 5 yemek kaşığı zeytinyağıyla karıştırın. İyice karıştığından emin olduktan sonra tüm saçınıza sürün. 15-30 dakika saçınızda beklettikten sonra saçınızı iyice yıkayın.


Yoğurt maskesi:

Yumurtanın beyazını alın ve köpürene kadar karıştırın. Daha sonra içine 6 yemek kaşığı yoğurt koyun. Bu karışımı masaj yaparak saçınıza sürün ve 15-30 dakika boyunca saçınızda bekletin. Sonra saçınızı yıkayın.


Zeytinyağı maskesi:

5 yemek kaşığı zeytinyağını 2 yumurtayla karıştırın. Saçınıza masaj yardımıyla sürdükten sonra tüm saçlarınızı içine alacak şekilde bir bone ya da streç kağıtla kapatın. 30 dakika boyunca karışımı saçınızda bekletin ve sonra saçınızı yıkayın.


Mat saçları canlandıran maskeler


Saçlarınızın ışıl ışıl parlamasını istiyorsanız bu maskeleri yapmalısınız.

Sarışınlar için,

Yarım litre suyun içine iki yemek kaşığı limon suyunu dökün. Saçınızı normal şekilde yıkadıktan sonra son durulama suyu olarak bu karışımı kullanın.


Kumrallar ve kızıllar için;

Yarım litre suyun içine 1 yemek kaşığı elma sirkesini koyun ve son durulama suyu olarak bu karışımı saçlarınıza dökün.


Bal maskesi

1 yemek kaşığı balı, 4 fincan ılık suyun içine karıştırın. Balın suyun içinde eridiğinden emin olduktan ve saçlarınızı şampuanladıktan sonra bu suyu dökün. Saçlarınızı yıkamayın.

0 yorum:

Yorum Gönder